3D Bryn / Mikroblading

Microblading som även kallas för 3D bryn eller mikroblastteknik är en behandling som pigmenterar ögonbryn permanent. Detta är den senaste metoden för kosmetisk tatuering. Vid microblading sätter man in tunna pigmentblad i överhuden. Linjerna som skapas blir tydligare och skarpare än vid traditionella kosmetiska tatueringar och resultatet liknar riktiga hårstrån. Denna metod ger semi permanenta resultat som håller mellan 1-3 år. En touch-up rekommenderas en gång per år, för att bevara form och styrka. 

 

Färgen av pigmentbladen som sätts in anpassas till din naturliga ögonbrynsfärg för en naturlig och felfri resultat. Läkningsprocessen håller i två veckor, då färgen bleknar markant för att passa din naturliga färg. Ögonbrynen ser därför mörkare ut direkt efter behandlingen. 

 

Före besöket

 

Undvik att ta omega 3 samt värktabletter förutom alvedon och panodil, veckan innan din behandling. Det rekommenderas att man är frisk, därav vid sjukdom ser vi gärna att en konsultation med en läkare görs innan besöket. Microblading är inte lämplig om du är gravid eller ammar. Om du har en gammal tatuering är det bra att komma in till oss för en konsultation för att se till att behandlingen passar just dig. 

 

Själva microbladningen är nästan helt smärtfri och medför nästan ingen svullnad. En lättare rodnad på huden kan uppstå men försvinner vanligtvis inom 30 minuter. Hela processen tar cirka 2 timmar.

Efter besöket:

 

Det är viktigt att tvätta ögonbrynstatueringen med ljummet vatten varannan timme under det första dygnet efter behandlingen. Du förhindrar därmed att det bildas en tjock skorpa på ytan av dina ögonbryn. Vänta med minst 7 dagar efter behandlingen med att använda smink. Det är också väldigt viktigt att undvika klia på det behandlade området. Du riskerar då att klia bort pigment samt ökar risken för infektion. Skydda tatueringen genom att smörja in den med vaselin som innehåller vitamin A eller E eller vindruvsolja, två gånger om dagen. Undvik även träning eller andra aktiviteter som du kommer att svettas av under den första veckan efter behandlingen. Bastu eller simbassänger bör också undvikas. Sola inte i solarium på minst en månad samt undvik direkt solljus. Använd solskydd med hög skyddsfaktor för att förhindra blekning av resultat. 

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram