Kemisk Peeling

Kemisk peeling är en syrebehandling där det yttre cellagret av döda hudceller avlägsnas vilket stimulerar nybildning av ny frisk vävnad i hyn. Behandlingen kan anpassas för att uppnå just de resultaten du önskar eftersom de aktiva substanserna i en kemisk peeling arbetar på olika problemområden. Därför är det möjligt att både få en mildare och starkare peeling, som följer med några dagars konvalescens. Ju starkare kemisk peeling/syrebehandling, desto djupgående och mer hållbara resultat. 

 

En kemisk peeling behandlar ärrvävnad, trött hy, pigmenteringar, acne och överproduktion av talg, linjer och rynkor samt solskadad hud. 

Under behandlingen appliceras den mängd och blandning av denna kemiska substans på huden som skräddasys för just dig. Vid en mildare behandling appliceras syran på det aktuella området och får verka i några minuter. Vid en starkare behandling applicerar man syralösningen ett par antal gånger. En stickande och svidande känsla kan uppstå beroende på styrkan av behandlingen. 

 

Resultat av Kemisk Peeling:

 

  • Lenare hud

  • Förhöjd lyster 

  • Smalare porer 

  • Förminskade rynkor

  • Pigmentförändringar kan försvinna 

 

Slutresultatet blir en fräschare, slätare och föryngrat utseende. 

 

Efter behandlingen 

 

Efter en mildare behandling kan huden fjälla och en lättare rodnad kan uppstå. Vid en starkare behandling blir oftast rodnaden mer omfattande och huden kan svälla en del. Det kan förekomma ytliga sår och missfärgningar som avtar efter någon eller några veckor efter behandlingen. Huden är mycket känslig för solljus efter en kemisk peeling, så vi rekommenderar därför att undvika direkt sol och användning av solskydd med mycket hög skyddsfaktor. 

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram